Comber z królika na melonowym carpaccio: przepis

2021-03-29
Comber z królika na melonowym carpaccio: przepis
Autor: thinkstockphotos.com
średni
30 min
4

Comber z królika to pyszne danie, które swoją lekkością i aromatem zachwyci wszystkich. Doskonale komponuje się z melonowym carpaccio. Sprawdź, jak przygotować ten niezwykły przysmak.

SKŁADNIKI

  • 300g combra z królika
  • 1/2 melona
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 100g śmietanki 18%
  • 50 ml brandy
  • 2 łyżki oliwy
  • chili
  • pieprz kolorowy
  • rozmaryn
  • sól morska

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mięso z królika dopraw solą, pieprzem kolorowym, rozmarynem, odstaw na 2 godz.
  • Czekoladę rozpuść w śmietance, dodaj łyżeczkę chili, brandy, gotuj kilka minut do uzyskania konsystencji sosu.
  • Pod koniec doprawi kolorowym pieprzem i morską solą.
  • Królika smaż kilkanaście minut na ryflowanej patelni.
  • Podawaj na cienkich plastrach melona.