Kuchnie świata

Kuchnie świata wszystkie porady

Kaki, hurma, persymona: przepis na dżem do domowej spiżarni
Kuchnie świata

Kaki, hurma, persymona: przepis na dżem do domowej spiżarni

Kaki, hurma, sharon, persymona, to wszystko nazwa tych samych owoców. Z wyglądu przypominają pomidory. Są jednak w smaku zupełnie inne. Egzotyczny, intensywny smak kaki zyska wasze uznanie. Dojrzałe owoce kaki są słodkie, nieomal miodowe w smaku. Dżemy z kaki ze względu na swój przyjemny smak i aromat są bardzo popularne w Japonii (Fuyu Kaki), Chinach i całej Azji. 

Dżem z pomidorów i chili - pikantny dodatek do wszystkiego
Kuchnie świata

Dżem z pomidorów i chili - pikantny dodatek do wszystkiego

Dżem z pomidorów i chili, to bardzo gęsty i pikantny dodatek w stylu azjatyckim do mięs, wędlin, ryb i serów. Zimą dżem z pomidorów z chili ogrzeje wasze ciała i rozweseli dusze. Doskonale stymuluje przemianę materii, znacznie ją przyspieszając. Będzie smakował w dzień powszedni, uświetni każdy stół świąteczny. Własnoręcznie przygotowany dżem z pomidorów i chili, ładnie opakowany, będzie miłym prezentem dla bliskich. 

Strona 1 z 19