Kotlety z białej fasoli z puszki: przepis na danie wegetariańskie

Kotlety z białej fasoli z puszki: przepis na danie wegetariańskie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Jeśli chcesz urozmaicić swoje menu, a jednocześnie zjeść pożywny obiad, wypróbuj kotlety na bazie białej fasoli z puszki. Są proste w wykonaniu i bez grama mięsa. Jak przygotować wegetariańskie kotlety? Oto przepis na kotlety z białej fasoli z dodatkiem czosnku niedźwiedziego.  

Składniki

  • 2 puszki białej fasoli

  • 2 jajka

  • 1 cebula

  • 2 łyżeczki suszonego czosnku niedźwiedziego

  • 5 łyżek bułki tartej

  • bułka tarta do panierowania

  • sól

  • pieprz

  • olej

Przygotowanie krok po kroku

  • Fasolę odsączyć i zmielić lub zmiksować w malakserze.

  • Obraną cebulę posiekać i zeszklić. Ostudzić, rozetrzeć z fasolą.

  • Następnie masę fasolową dokładnie wymieszać z jajkami i bułką tartą. Przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.

  • Z masy kształtować kotlety wielkości kotletów mielonych. Panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron do zarumienienia.

  • Podawać z duszonymi warzywami lub sałatką z kopru włoskiego, rzodkiewek i ogórka

Ocena: 2,6
Katalog potraw