Roladki z szynki nadziewane jajecznicą

2021-03-29
Roladki z szynki nadziewane jajecznicą
Autor: Shutterstock Tak podana jajecznica wygląda bardzo efektownie.
łatwy
30 min
4

Roladki z szynki nadziewane jajecznicą to sposób na efektowne podanie smażonych jajek. Zwyczajna jajecznica w takiej szynkowej otoczce nabiera odświętnego charakteru.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 6 jajek
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 4 plastry szynki konserwowej
  • 2 pomidorki koktajlowe
  • sól i pieprz
  •  

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Z jajek usmażyć na maśle dość dobrze ściętą jajecznicę. Jeśli będzie za rzadka, rozcieknie się.
  • Gotową jajecznicę przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem, przyprawić solą i pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek i wymieszać.
  • Na każdy plaster szynki położyć nieco jajecznicy, dwa rogi szynku zebrać razem i spiąć wykałaczką.
  • Miejsce spięcia wędliny ozdobić połówka pomidorka.