Gorące kanapki z chorizo i papryką - sycąca przekąska po hiszpańsku

Gorące kanapki z chorizo i papryką - sycąca przekąska po hiszpańsku

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 10 MINUT

Porcja dla: 2 OSÓB

Kanapki na ciepło to fantastyczny wynalazek. Są łatwe w przygotowaniu, nie wymagają wiele zachodu za to smakują obłędnie. Można je przygotować na wiele różnych sposobów, ja dziś polecam zapiekanki w hiszpańskim stylu - z ostrym chorizo i słodką papryką.

Składniki

  • 2 bułki podłużne

  • 8 niezbyt cienkich plastrów chorizo

  • kolorowa papryka

  • 3 łyżki tartego żółtego sera

  • masło

  •  

Przygotowanie krok po kroku

  • Bułki naciąć wzdłuż na szczycie, do 2/3 głębokości. Włożyć do środka nieco masła lub skropić oliwą.

  • Ułożyć plasterki chorizo i paprykę pokrojoną w niedużą kostkę. Przyprawić wg upodobań.

  • Na wierzch rozłożyć nieco tartego żółtego sera.t. Zapiekać 20 min  temperaturze 180 st.C.

  •  

Ocena: 1,5
Katalog potraw