Biała kiełbasa marynowana w zalewie pomidorowo-octowej z cebulką

Biała kiełbasa marynowana w zalewie pomidorowo-octowej z cebulką

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 8 OSÓB

Słyszeliście kiedyś o domowej marynowanej kiełbasie? Jeśli nie, to ten przepis trzeba koniecznie wypróbować, być może stanie się waszym ulubionym. Kiełbasę marynuje się 3-4 dni. Można podawać na zimno jako przekąskę i na ciepło jako danie główne.

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

  • Białą kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni wraz z przyprawami: czerwoną czubrycą i curry.

  • Cebulę pokroić w piórka. Składniki zalewy wymieszać i krótko gotować na małym ogniu (ok. 5 min. od zagotowania).

  • Kiełbasę najlepiej przełożyć do słoików, zalać zalewą, zamknąć słoiki, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni.

Ocena: 3,4

Przepis  przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Katalog potraw