Skrzydełka z kurczaka w orzechowej panierce - chrupiące, pyszne i niedrogie danie

Skrzydełka z kurczaka w orzechowej panierce - chrupiące, pyszne i niedrogie danie

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 30 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Skrzydełka z kurczaka to produkt niedrogi, a odpowiednio przygotowane są bardzo smaczne. Dziś proponujemy wersję z panierką z orzeszków ziemnych. Takie skrzydełka są chrupiące i bardzo smaczne.

Składniki

  • 12 skrzydełek

  • 100 g orzechów ziemnych solonych

  • 1 łyżka mąki

  • 2 jajka

  • 2 łyżki wody

  • sól i pieprz

  • pieprz cayenne

  • olej do smażenia

Przygotowanie krok po kroku

  • Orzeszki zmielić drobno w malakserze i wymieszać z mąką.

  • Skrzydełka przyprawić solą, pieprzem i cayenne

  • Jajko rozkłócić z odrobiną wody.

  • Skrzydełka panierować w jajku, a następnie w mące z orzechami.

  • Smażyć na bardzo gorącym oleju ok. 5 min z każdej strony.

Ocena: 5

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Katalog potraw