Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza wszystkie porady

Smażony karp wigilijny - przepis Ewy Wachowicz [WIDEO]
Ryby i owoce morza

Smażony karp wigilijny - przepis Ewy Wachowicz [WIDEO]

Jak smażyć dzwonka karpia wigilijnego? Klasyczny sposób - obtaczanie w mące - jest banalnie prosty i szybko pozwoli uzyskać rybę miękką w środku i chrupiącą na zewnątrz. Za takim karpiej przepadamy wszyscy. Dla lepszego smaku, Ewa Wachowicz poleca dzień przed smażeniem zamarynować karpia w cebuli. Czemu nie wypróbować przepisu najpopularniejszej polskiej celebrytki kulinarnej? Oto dobra okazja: nadchodzą Święta!

Polecamy: Karp nacinany; nacinanie karpia do smażenia

Czytaj także Jak smażyć karpia z chrupiącą skórką?  oraz Przepis na karpia smażonego w chrzanowej panierce.

Strona 1 z 94