Ryby i owoce morza
Ryby i owoce morza wszystkie porady
![Smażony karp wigilijny - przepis Ewy Wachowicz [WIDEO]](/media/static_mobile/images/empty.png)
Ryby i owoce morza
Smażony karp wigilijny - przepis Ewy Wachowicz [WIDEO]
Jak smażyć dzwonka karpia wigilijnego? Klasyczny sposób - obtaczanie w mące - jest banalnie prosty i szybko pozwoli uzyskać rybę miękką w środku i chrupiącą na zewnątrz. Za takim karpiej przepadamy wszyscy. Dla lepszego smaku, Ewa Wachowicz poleca dzień przed smażeniem zamarynować karpia w cebuli. Czemu nie wypróbować przepisu najpopularniejszej polskiej celebrytki kulinarnej? Oto dobra okazja: nadchodzą Święta!
Polecamy: Karp nacinany; nacinanie karpia do smażenia
Czytaj także Jak smażyć karpia z chrupiącą skórką? oraz Przepis na karpia smażonego w chrzanowej panierce.
Strona 1 z 94