Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami

2021-03-29
Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami
Autor: Shutterstock Jajka faszerowane pastą z oliwek, udekorowane kawiorem na postumencie ze szparagów
łatwy
15 min
4

Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami to pomysł na wykwintne danie. Robi się je bardzo szybko. I zawsze wzbudzają zachwyt swoim smakiem! 

Zobacz WIDEO dlaczego warto jeść JAJKA:

Jajka faszerowane na Wielkanoc

W wykwintnej opcji wielkanocnego stołu jajka można podać z krewetkami lub kawiorem. W tym wypadku ogranicza nas tylko zasobność portfela.

Jaja faszerowane kawiorem i oliwkami

Jajka faszerowane z kawiorem: wykwintna przystawka

Jajka faszerowane z krewetkami: wykwintna przystawka na święta

Jajka faszerowane serem pleśniowym: oryginalny przepis

Zobacz WIDEO co podać na WIELKANOCNY stół:

SKŁADNIKI

  • 6 jajek
  • 1 mała czerwona cebula
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 1 łyżeczka czarnuszki
  • kilka kropel oliwy
  • sól, pieprz
  • 4 łyżeczki czarnego kawioru z jesiotra

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Jajka włóż do zimnej, mocno posolonej wody. Grzej na średnim gazie do zagotowania.
  • Po 6 minutach jajka odcedź i zalej zimną wodą. Obierz i przekrój na pół.
  • Żółtka połącz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodaj osączone i posiekane oliwki. Zmiksuj na gładką pastę.
  • Całość dopraw solą, pieprzem. Dolej oliwę i całość wymieszaj.
  • Pastą napełnij połówki białek. Udekoruj odrobiną czarnego kawioru.