Papryczki padrón w boczku nadziewane serem z grilla

2021-03-29
Papryczki padrón w boczku nadziewane serem z grilla
Autor: Shutterstock
łatwy
30 min
4

Papryczki padrón są coraz popularniejsze. Najlepsze są smażone na tłuszczu, zapiekane lub grillowane. Stają się wtedy wprost uzależniające. Polecamy przepis na papryczki  padrón nadziewane serem i zawinięte w boczek. Grillowane papryczki to doskonała przekąską na letnim przyjęciu. 

SKŁADNIKI

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Papryczki przeciąć wzdłuż na połowę, usunąć gniazda nasienne.
  • Potrzebne będzie tyle plastrów boczku, ile jest połówek papryczek.
  • Ser pokroić na tyle kawałków, ile jest połówek papryczek. 
  • Do każdej papryczki włożyć kawałek sera. Owinąć papryczkę boczkiem.
  • Papryczki grillować, aż skórka pokryje się bąbelkami i nieco zbrązowieje, a boczek się przyrumieni. 
  • Podawać od razu.