Surówka z białej kapusty do słoików w zalewie słodko-kwaśnej. Pyszna i zdrowa
Dieta bezglutenowa
Dieta wegańska
Dieta wegetariańska
Dieta niskokaloryczna
Surówka z białej kapusty w zalewie słodko kwaśnej do słoików jest pyszna i zdrowa. Idealna, gdy brak czasu lub pomysłu na dodatek do obiadu. W razie potrzeby wyjmujesz ją po prostu ze słoika. Bardzo polecamy surówkę z białej kapusty z dodatkiem świeżych warzyw zamkniętą w słoikach i gotową do zjedzenia.
SKŁADNIKI
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Kapustę poszatkować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do miski z kapustą.
- Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie paski lub kostkę. Dodać do miski.
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników. Wsypać 2 łyżki soli i wymieszać.
- Składniki zalewy zagotować do rozpuszczenia cukru i zalać surówkę. Wymieszać, doprawić pieprzem i odstawić na godzinę.
- Tak przygotowaną surówkę przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować około 15 minut.
Więcej przepisów na surówki z kapusty:
Surówka z kapusty i papryki: chrupiąca i zdrowa
Krucha i soczysta surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
Surówka z kapusty, jak w chińskim barze
Przaśna surówka z białej kapusty przyprawionej ziołami
Surówka obiadowa z kapusty, ogórka i koperku
Świeża i soczysta surówka z czerwonej kapusty, jabłek i pomarańczy
Zobacz naszą galerię z przepisami na dania z białej kapusty