Paluszki z ciasta francuskiego po brzegi wypełnione pastą z szynki

2021-03-29
Paluszki z ciasta francuskiego po brzegi wypełnione pastą z szynki
Autor: Shutterstock Paluszki z ciasta francuskiego po brzegi wypełnione pastą z szynki to łatwa i pyszna przekąska.
łatwy
20 min
4

Smaczna, łatwa i pomysłowa przekąska, która znika z talerza w kilka chwil. Chrupkie i delikatne ciasto francuskie wypełnione po brzegi pastą szynkową z ostrą nutą wasabi i pachnącą koperkiem.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 1 łyżka sezamu
  •  
  • Farsz:
  • 200 g szynki
  • 2 łyżki serka śmietankowego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka wasabi
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Ciasto pokroić na paski i dość ściśle nawinąć na foremki do rurek.
  • Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i posypać sezamem lub czarnuszką.
  • Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 st.C. na 15 min.
  • Składniki farszu zblendować na pastę. Napełnić nią wystudzone paluszki.