Szpinak po włosku - jak przyrządzić? [łatwy przepis]

Szpinak po włosku - jak przyrządzić? [łatwy przepis]

Ocena: 4,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 15 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Szpinak po włosku to szybka i zdrowa przekąska, którą błyskawicznie można przygotować na patelni. Świetnie smakuje z dodatkiem startego parmezanu. Odkryj sprawdzony i wyjątkowo łatwy przepis!

Składniki

  • 1 kg szpinaku

  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia

  • sól, pieprz 

  • czosnek

  • sok z cytryny

  • starty parmezan

Przygotowanie krok po kroku

  • Rozgrzej oliwę na patelni, włóż umyty i oczyszczony szpinak.

  • Przesmaż, mieszając, aż liście zwiotczeją.

  • Posól, dodaj pieprz i wyciśnięty czosnek. Wymieszaj na ogniu przez chwilę.

  • Podawaj lekko skropiony cytryną i posypany parmezanem.

Ocena: 0

Przepis opracowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Katalog potraw