Szpinak po włosku - jak przyrządzić? [łatwy przepis]

2021-03-29
szpinak-po-wlosku-jak-przyrzadzic-latwy-przepis.jpg
Autor: pixabay.com Odpowiednio potraktowany szpinak staje się smaczną i bardzo zdrową przekąską
łatwy
15 min
4

Szpinak po włosku to szybka i zdrowa przekąska, którą błyskawicznie można przygotować na patelni. Świetnie smakuje z dodatkiem startego parmezanu. Odkryj sprawdzony i wyjątkowo łatwy przepis!

Przepis opracowały i przetestowały dla WasAnna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 1 kg szpinaku
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól, pieprz 
  • czosnek
  • sok z cytryny
  • starty parmezan

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rozgrzej oliwę na patelni, włóż umyty i oczyszczony szpinak.
  • Przesmaż, mieszając, aż liście zwiotczeją.
  • Posól, dodaj pieprz i wyciśnięty czosnek. Wymieszaj na ogniu przez chwilę.
  • Podawaj lekko skropiony cytryną i posypany parmezanem.