Smakowite pulpety z paluszków surimi podawane z kaszą manną

Smakowite pulpety z paluszków surimi podawane z kaszą manną

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Smakowite pulpety z paluszków surimi podawane z kaszą manną to smaczne i lekkie danie. Łagodny smak surimi przełamany odrobiną chili i cebuli świetnie komponuje się z ugotowaną na warzywnym bulionie drobną kaszą.

Składniki

  • 500 g paluszków surimi

  • 1 białko

  • pół pęczka drobno posiekanej natki

  • 2 dymki

  • 1 ząbek czosnku

  • 1 chili

  • 1 szklanka kaszy manny

  • 1 szklanka bulionu warzywnego

  • 2 łyżki śmietany

  • 3 łyżki oleju

  • sól i pieprz

  •  

Przygotowanie krok po kroku

  • Paluszki krabowe surimi rozmrozić i bardzo drobno posiekać, wymieszać z 2 łyżkami natki i białkiem.

  • Dymkę, czosnek i chili drobno posiekać i dodać do surimi, dodać sól i pieprz, wymieszać.

  • Z masy uformować pulpety i smażyć na gorącym oleju na złoto.

  • Bulion wymieszać ze śmietaną i zagotować. Wsypać kaszę mannę i gotować 5 minut.

  • Przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z resztą natki. Pulpety podawać na kaszy.

Ocena: 0

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Katalog potraw