Rzodkiewki pieczone z syropem klonowym i tymiankiem
2021-03-29
łatwy
0 min
4
Rzodkiewki pieczone z syropem klonowym i tymiankiem są pyszne i aromatyczne. W sam raz jako dodatek do wiosennego obiadu, lub mała przegryzka między posiłkami.
Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska
SKŁADNIKI
- 3 pęczki rzodkiewek
2 łyżeczki syropu klonowego
4 łyżki oleju sezamowego jasnego
1 łyżka świeżego tymianku - szczypta kminu rzymskiego
- szczypta chili
sól i pieprz
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU
- Rzodkiewki umyć i pokroić na połówki. Syrop wymieszać z olejem i przyprawami.
- Włożyć rzodkiewki do zalewy, dokładnie w niej obtoczyć i zostawić na 20-30 min.
- Przełożyć warzywa do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na 30 min (180 st.C.).