Rzodkiewki pieczone z syropem klonowym i tymiankiem

2021-03-29
Rzodkiewki pieczone z syropem klonowym i tymiankiem
Autor: Shutterstock Syrop klonowy nadaje rzodkiewce pyszny lekko słodki smak.
łatwy
0 min
4

Rzodkiewki pieczone z syropem klonowym i tymiankiem są pyszne i aromatyczne. W sam raz jako dodatek do wiosennego obiadu, lub mała przegryzka między posiłkami.

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 3 pęczki rzodkiewek

    2 łyżeczki syropu klonowego

    4 łyżki oleju sezamowego jasnego

    1 łyżka świeżego tymianku
  • szczypta kminu rzymskiego
  • szczypta chili

    sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Rzodkiewki umyć i pokroić na połówki. Syrop wymieszać z olejem i przyprawami.
  • Włożyć rzodkiewki do zalewy, dokładnie w niej obtoczyć i zostawić na 20-30 min.
  • Przełożyć warzywa do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika na 30 min (180 st.C.).