Olśniewająca sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni

2020-09-17
Olśniewająca sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni
Autor: Shutterstock Olśniewająca sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni to znakomita propozycja na lunch do pracy.
łatwy
20 min
4

Sałatka z komosy ryżowej z mango, awokado i pestkami dyni to prawdziwa ozdoba stołu. Piękna, kolorowa, a do tego bardzo smaczna. Ciekawy miks smaków, kolorów i aromatów, a do tego kopalnia składników odżywczych.

SKŁADNIKI

  • 2 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
  • 1 mango
  • 1 awokado
  • 1 nieduża czerwona cebula
  • 0,5 szklanki niedużych czarnych oliwek
  • garść liści szczawiu
  • 0,5 szklanki pestek dyni

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Mango i awokado umyć, przekroić i usunąć pestki. Następnie obrać ze skóry i pokroić w kostkę.
  • Cebulę obrać i drobno posiekać. Szczaw umyć i osuszyć. Większe liście można porwać na mniejsze części.
  • Pestki dyni uprażyć dość mocno na suchej patelni, ale nie przypalić.
  • Przygotowane owoce i warzywa wymieszać z ugotowaną wcześniej komosą. Wierzch obficie posypać pestkami dyni.
Awokado - kalorie i właściwości smaczliwki. Dlaczego warto jeść awokado?