Jedz co lubisz i chudnij! Spełnij swoje postanowienie noworoczne i poznaj idealnie dopasowane diety na jeszcolubisz.pl
Ocena: 5,0
Poziom: ŁATWY
Czas: 20 MINUT
Porcja dla: 4 OSÓB
Ta sałatka ryżowa z tuńczykiem jest bardzo prosta do przygotowania, ale bardzo pyszna i efektownie prezentująca się na stole. Jest też niezbyt droga, a wszystkie składniki powszechnie dostępne.
10 dag suchego ryżu
puszka tuńczyka w sosie własnym
pół czerwonej papryki
pół żółtej papryki
1 mała czerwona cebula
10 oliwek
natka pietruszki lub szczypiorek do posypania
sok z cytryny, sól, pieprz i oliwa - na sos winegret
Ryż ugotować, odsączyć i wystudzić
Tuńczyka odsączyć z sosu i rozdrobnić
Oba rodzaje papryki pokroić w cienkie paski.
Cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki.
Oliwki pokroić na plasterki.
Wszystkie składniki sałatki polać sosem, posypać zieleniną i lekko wymieszać.
Jedz co lubisz i chudnij! Spełnij swoje postanowienie noworoczne i poznaj idealnie dopasowane diety na jeszcolubisz.pl