Schabowe panierowane w płatkach owsianych - super chrupkie i pyszne

Schabowe panierowane w płatkach owsianych - super chrupkie i pyszne

Ocena: 5,0

Poziom: ŁATWY

Czas: 25 MINUT

Porcja dla: 4 OSÓB

Ten schabowy różni się od tradycyjnego jedynie panierką, jednak zmiana choć niewielka, jest naprawdę istotna. Panierka z płatków osianych jest zdecydowanie zdrowsza niż ta z tartej bułki, a poza tym jest cudownie chrupiąca.

Składniki

  • 4 kotlety ze schabu

  • 1 szklanka płatków owsianych

  • 3 jajka

  • sól i pieprz

  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie krok po kroku

  • Kotlety lekko rozbij, oprósz każdy z  nich solą i pieprzem.

  • Tłuszcz do smażenia mocno rozgrzej na patelni.

  • Mięso panieruj w jajku i w bułce i smaż na mocnym ogniu z każdej strony aż się zrumienią (ok 2 min).

  •  

  •  

Ocena: 1,8

Opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

Katalog potraw