Bułgarska surówka z kapusty z papryką - chrupiąca dawka witamin

Bułgarska surówka z kapusty z papryką
Autor: Shutterstock Pyszna i kolorowa bułgarska surówka z kapusty z papryką -inny pomysł na surówkę w kapusty.
łatwy
20 min
4

Bułgarska surówka z kapusty z papryką to kolorowa i chrupiąca dawka witamin. Zarówno kapusta jak i papryka to prawdziwe skarbnice witamin i mikroelementów wspomagających zdrowie i odporność. A na dodatek - takich smacznych!

SKŁADNIKI

  • 1 mała główka kapusty
  • 1 nieduża papryka czerwona
  • 1 nieduża papryka żółta
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • sól
  • cukier
  • sos winegret - z oliwy, octu winnego soli, pieprzu i ulubionych ziół

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Kapustę drobno poszatkować, posypać solą i cukrem i wymieszać, by nieco zmiękła.
  • W tym czasie pokroić cebulę w cieniutkie półplasterki a obie papryki w cienkie paski.
  • Dodać cebulę i paprykę do kapusty, wymieszać
  • Wymieszać składniki sosu, polać surówkę i ponownie wymieszać.
Chłodniki – odżywcze i ochładzające zupy na gorące dni
Anna Śmiałek

Pomysłodawczyni i redaktorka prowadząca serwis beszamel.pl. Swoją pasję i hobby, jakim są kulinaria, połączyła z pracą. Zadowolona w towarzystwie ludzi, którzy cenią sobie dobre jedzenie i ciekawą rozmowę. Wciąż głodna nowych wyzwań, …

więcej