Pieczarki z jajkami przepiórczymi: łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło

2021-03-29
Pieczarki z jajkami przepiórczymi: łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło
Autor: Shutterstock Pyszna przystawka z pieczarek i jajek przepiórczych wygląda szalenie efektownie
łatwy
20 min
4

Pieczarki nadziewane jajkami przepiórczymi są pyszne. Ten łatwy przepis na efektowną przystawkę na ciepło zachwyci was. Idealne na odświętne śniadanie i nie tylko. 

Przepis opracowały i przetestowały dla Was: Anna Śmiałek, Adrianna Ewa Stawska, Anna Szubińska

SKŁADNIKI

  • 12 pieczarek
  • 12 jajeczek przepiórczych
  • 4 łyżki tartego sera żółtego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU

  • Oderwać trzonek od kapelusza. Kapelusze odłożyć.
  • Trzonki pieczarek drobno posiekać. Wymieszać z tartym serem i natką pietruszki. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Kapelusze pieczarek napełnić nadzieniem z posiekanych trzonków. Na wierzchu ułożyć po jednym jajku przepiórczym. 
  • Wstawić do piekarnika i piec 15 minut w 180°C.
  • Podawać od razu!